Hints en tips voor karperplank en fotografie

Perfecte kleur en materiaal en goed leesbaar

Het uitzetseizoen gaat van start. Duizenden karpers gaan weer op de karperplank om gefotografeerd te worden. Hoewel er zeker uniformiteit is, valt bij nadere inspectie juist op dat er veel verschillen zijn tussen de gebruikte karperplanken of -bakken. Voor de een is de plank vooral een reclamezuil en ontbreekt informatie over lengte en gewicht, bij de ander is de plank sober en doelmatig. Met een woordspeling kun je je afvragen wie de plank raak- en misslaat?

Het belang van uniforme en goede fotografie wordt in het belang van SKP-monitoring urgenter doordat er steeds meer gefotografeerde spiegelkarpers rondzwemmen. Hoe meer keuze bij het matchen van plank en vangst, des te meer fouten immers! En helemaal na de golf aan schaars beschubde types die we de afgelopen 12 jaar over ons heen hebben gehad.
Een extra belang van goede fotografie dient zich aan: er wordt gewerkt aan een SKP-overkoepelend matchingsysteem. De automatisering en zeker herkenning met behulp van een softwareprogramma die daar aan is verbonden, is zeer gebaat bij uniforme fotografie en goede kwaliteit plankfoto’s. Hoewel we nog niet precies weten wat de eisen voor automatisch matchen worden komma spelen we er graag alvast op in.

Lees hier meer over de moderne eisen aan karperplank en fotografie

FacebooktwittermailFacebooktwittermail