BVK-quiz op beurs Carp

Geen leeftijdslimiet.We hebben twee mooie dagen beurs Carp achter de rug. Meteen maar even een gemeend en hartelijk bedankje voor de BVK-ers die onze stand wilden bemannen. Op zaterdag waren dat René Moolhuizen, Tim Pelsma en Christian Hummelink en op zondag de broers Froger (Erik en Juri).

Natuurlijk ligt publiek noch opzet van de beurs Carp dichtbij de idealen van de BVK, maar toch is het goed geweest dat we weer niet ontbraken. In de uiterste hoek van de enorme doch tekortschietende hal kon het overprikkelde publiek aan onze stand zich even afzonderen om de BVK matchingquiz te doen. Vorig jaar hadden we al de geslaagde quiz ‘herken je karper’, maar deze quiz was wat ons betreft nog meer een schot in de roos. Iedereen kon meedoen en bijna iedereen deed mee. Net als vorig jaar viel op dat veel mannen van naam zich liever niet waagden aan een quiz met kans op falen… Meteen een groot compliment aan mannen als Herwin Kwint en Gerwin Gerlach die toch vol overgave meededen. (Met bovengemiddeld resultaat trouwens.)

Carp Gerwin gerlach waagt zich     Herkennen we daar Herwin Kwint ?

Er werd serieus deelgenomen. Brillen gingen af of juist op. Er werd gepuft en met hoofden geschud. De mannen achter de tafel vermaakten zich prima. Ook al omdat eindelijk eens niet alleen de doorsnee karpervisser meedeed, maar ook hun liefjes hoge ogen konden gooien. Soms werden er teams gevormd en was er overleg en verschil van mening. En dan de verbazing als er maar 6 goed bleken te zijn. De deelnemers kregen kortom een goed beeld van wat voor ons bijna dagelijks werk is.

Samen matchen     Topoverleg

We geven hier nog geen uitleg want eind februari staan we met de BVK matchingquiz op de open dagen van Carpcube te St. Michiels nabij Brugge. Wel alvast een tussenstand. Dezelfde quiz deden we in december bij de VBK-meeting/beurs in België. Daar hadden van de 100 deelnemers er 5 alles (10) goed. En was het gemiddelde bijna een 7.

Op beurs Carp ging het wat minder goed met een gemiddeld van 6.1. Op zes formuliertjes konden we een 9 zetten. De beste van het weekend was Marcel Aarden met 9 goed en een goede schatting van gewicht en lengte van de volschub in de quiz. Opvallend genoeg deed juist Marcel Aarden afgelopen twee jaar vaak een beroep op ‘Check je match’ van de BVK. Oefening baart dus wel degelijk kunst. Op zondag was het team Jeroen Kals/ Paul Hendrix het succesvolst. Dat team nam vooral de tijd (om te tellen en te meten) en dat is misschien wel de sleutel van goed matchen…

Team Paul Hendrix/Jeroen Kals wint op zondag. Joris & Jasper Weitjens delen in de vreugde.     Overall winnaar van het weekend Carp Zwolle: Marcel Aarden

Op 1 maart zijn we present met de definitieve uitslag en de uitleg.

O ja, we hebben in het beursweekend 9 nieuwe leden gescoord. Niet veel op de belachelijke bezoekersaantallen maar toch alleszins tevreden.

Joris Weitjens

Ook ruimte voor SKP-zaken.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail