Introductie Gerard Hartmans

Mijn naam is Gerard Hartmans en ik zag het levenslicht in 1970. Ik ben geboren in Leeuwarden en ondanks wat omzwervingen woon ik daar nog steeds. Al ruim twintig jaar getrouwd met Jeanette en vader van twee tieners (Eline en Dyon).

Vissen heb ik geleerd van mijn opa en doe ik al vanaf mijn vijfde, waarbij in het begin vooral de snoek, baars en paling werden belaagd. Ergens halverwege de jaren tachtig werd ik gegrepen door het karpervirus nadat ik het karperboek van Rini Groothuis had gelezen…Tja, wie niet in die tijd. Al heel snel werd de focus gelegd op het grote open water… en laten wij daar nu net geen gebrek aan hebben in Friesland. In die tijd vingen we uitsluitend schubkarpers en was het vangen van een spiegel een unieke ervaring.

1998 vs 2020, twee Friese kanonnen van groot water.

Sinds begin jaren ’90 voer ik als marineman over de wereldzeeën, waarbij ik vaak maar vier a vijf maanden per jaar thuis was en dat twaalf jaar lang. Eigenlijk heb ik nooit voluit kunnen vissen in deze periode. In 2003 heb ik de marine verlaten maar in plaats van nu het hele jaar rond te gaan vissen ben ik er toen mee gestopt. De  combinatie van een eigen bedrijf, twee kleine kinderen en een koivijver deden roet in het eten gooien. Dertien jaar lang lagen mijn hengels te verstoffen in de garage totdat in 2016 ineens de liefde voor het vissen weer oplaaide. Sindsdien ben ik fanatieker dan ooit en ik kan mij nu niet meer voorstellen hoe dit ooit zover heeft kunnen komen. Toen ik in 2016 mijn visserij weer oppakte, merkte ik al snel dat ik met mijn technieken uit 2003 achter de feiten aan liep.

Na zeven jaar modern karpervissen ben ik weer helemaal ‘back in business’ en geniet van de tijd aan de waterkant als nooit tevoren. Ik hoop dan ook van harte dat ik nog jarenlang mag genieten van deze mooie hobby en daarom wil ik ook graag mijn steentje bijdragen aan de BVK. Een club die deze hobby nog jarenlang kan bijstaan met raad en daad.

Een fraaie Westlandgrachter van de Friese boezem

FacebooktwittermailFacebooktwittermail