Mooie Tsjechen bevolken Zuidelijke Randmeren

Zaterdagochtend 18 november stond bij de haven van Huizen aan het Gooimeer een bont gezelschap in afwachting van Sint… excuseer, viskweker Corten. Zelfs de plaatselijke pers was opgetrommeld door de visrechthebbende federatie Midwest-Nederland om de komst van de inmiddels vermaarde ‘Mooie Tsjechen’ vast te leggen. Alweer de derde uitzetting met dit type voor SKP-Zuidelijke Randmeren.

Prachtig fotowerk van Bob Slot (Karpercommissie MidWest Nederland)

Stipt 11.30 kwam de kostbare vracht. De spiegels konden op veel bijval rekenen. We (projectgroep SKP-ZRM) hadden er voor gekozen om de spiegels dit keer niet te wegen en meten. Een meetlint op de karperplank volstond. Alles ten faveure van de overleving van de uitzetkarpers. Kim Corten had met dezelfde insteek al verdovingsvloeistof toegevoegd aan de opslagtanks op de aanhanger. Hoe minder beschadigingen en stress, des te kleiner de uitval, leert ons de analyse van SKP-data.

HuizerkrantDe edelschubs werden direct gelaten. Van foto’s weten we dat dit Tsjechische type edelschub prachtig uitgroeit, maar aan de k3’s zie je dat niet meteen af. Kwestie van geloof dus. Ook aan de Tsjechische spiegels zie je niet meteen de groeipotentie af, toch behoort dit type tot de snelst groeiende! Dat koppelen aan schoonheid is een garantie voor succes. Met graagte werd dan ook het moment afgewacht dat de adoptiespiegels van twee sponsors Deze is al vergeven…  (hsv Naarden-Bussum en hsv Ons Genoegen Almere) waren gepasseerd. Vanaf spiegel no. 50 werd er druk geboden op de passerende ‘plaatjes’ die voor 10 euro geadopteerd konden worden. Goed voor het SKP-ZRM en heel leuk voor de karpervissers en hun familieleden om betrokken te worden en blijven bij zonder twijfel een van de mooiste SKP’s in ons land. Wil je zelf ook één of meer spiegels van dit SKP adopteren, hou dan onze website in de gaten.

Deze is al vergeven…

Ondanks het onstuimige weer was er veel hulp
In een recordtijd werden de 127 spiegels (250 kg) ‘verwerkt’ en uitgezet in het Gooimeer. Net op tijd om plaats te maken voor die andere Sint…

Coördinatoren Tim Frijters en Joris Weitjens met de laatste vissen van de dag.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail