Interview met Andres de Rouville

Als BVK halen we overal onze kennis en informatie vandaan om die vervolgens met jullie te delen. Het afnemen van interviews is een manier die we nog niet eerder hebben toegepast. Wat ons betreft is dit interview met Andres de Rouville het eerste maar niet het laatste interview. Het kan natuurlijk vooral aan Andres liggen maar wij zijn in onze sas met dit openhartig en informatief vraaggesprek.

Directe aanleiding voor dit interview vormen de overstromingen afgelopen zomer in Limburg. Andres viel daar als kersverse medewerker bij Sportvisserij Limburg met z’n neus in de boter. Wat is de impact van deze natuurramp op de karperstand? Uiteraard die van de overstroomde vijvers maar zeker ook op de karperstand van de riviertjes en uiteindelijk ook van de grote Maas. Andres schetst een reëel doch verrassend beeld van de gevolgen. Door een samenloop van omstandigheden komt ook het Oostvaardersplassen-vraagstuk ruimschoots ter tafel. Door goede samenwerking en doortastend handelen worden die overbodige OVP-karpers niet langer over de dijk in het Markermeer gezet maar gaan ze nu vooral naar vijvers in Limburg!

Dit en volgende interviews brengen we onder in het menu onder het kopje Artikelen.

Andres de Rouville is lang geen onbekende in de SKP-wereld. Deze geboren Amsterdammer lanceerde in 2008 een eigen website met de veelzeggende titel ‘Linkerflanken’. Hij was dan ook lang een van de beste melders bij het SKP in Amsterdam. In 2018 verruilde hij (voor de liefde) Amsterdam voor Limburg. Daar is hij sinds een half jaar werkzaam voor Sportvisserij Limburg. Geen saai begin als je bedenkt wat Limburg deze zomer qua waterhoeveelheden voor z’n kiezen heeft gekregen! Wat heeft dat voor gevolgen gehad voor de visstand in het algemeen en wat voor het karperbeheer voor de komende tijd? Genoeg te vragen dus aan Andres.

Lees verder via deze link.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail