Geschenkspiegels van Corten nemen hun intrek op de Leie!

Giel Van Rysseghem wist tijdens het BVK-terugmeldweekend van september 2018 de strafste migrant te vangen. Die aparte melding was meteen goed voor 25 geschenkspiegels van Corten. De visserijbioloog (verbonden aan het ANB) zette het licht op groen voor deze bijzondere bepoting.

Giel ervaarde zijn dag als volgt:

Eindelijk was het zover! Met een zestal makkers mochten we onze projectspiegels gaan ophalen bij viskwekerij Corten. Na een vlotte rit richting Lommel, werden we hartelijk ontvangen door Kim. Al meteen kregen we een mooie rondleiding op de kwekerij. Kim vertelde ons enthousiast de nodige ins en outs van het bedrijf. Kim weet donders goed waar hij mee bezig is. We hadden immers wat vragen voorbereid, en die bleek Kim met graagte te beantwoorden. De bijzonder leerrijke voormiddag eindigde met een warme tas koffie. Gastvrijheid, heet dat! Intussen werden de 25 spiegelkarpers in een vijftal dubbele plastic zakken verpakt. Wat zagen ze er knap uit, die geselecteerde Tsjechen. Van bijzonder fraai beschubd, tot spiegels met een leuke knik achter het kopje. Inladen maar, en richting Leie! De BVK-mannen Maiko, Jeroen en Filip stonden ons al op te wachten aan het afgesproken sluisje. De spiegels werden in een grote ton met vers rivierwater overgezet. We gunden ze een kwartiertje om wat te acclimatiseren. Op routine werden de spiegels gewogen en gefotografeerd. Afrondend uitzetten in het kalme rivierwater. Amper stroming, ideaal om rustig de beschutting op te zoeken.

Diversiteit troef!

Diversiteit troef!

De vrijwilligers (ruim tien man!) werden afrondend getrakteerd op een pintje. Smaakt altijd! Nog wat bijpraten, mekaar beloven er volgend jaar eentje van te vangen, en aansluitend naar moeder de vrouw.

Volgend jaar winnen we opnieuw!

Nogmaals een dikke merci aan Kim van viskwekerij Corten voor de rondleiding en de schenking van de 25 spiegels. Niet te vergeten; merci aan de organisatie van het BVK-terugmeldweekend om dit allemaal mogelijk te maken.

Prijsbeest Giel met één van de 25 andere prijsbeesten!

Prijsbeest Giel met één van de 25 andere prijsbeesten!

Groeten,
Giel!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail