Aankondiging ITMW 2021!

Beste karpervissers,

Het internationaal terugmeldweekend komt er weer aan.

Van vrijdagavond 24 september tot en met zondagavond 26 september 2021 organiseert de BVK, samen met verschillende Spiegelkarperprojecten (SKP’s) en de Matching Community, de negende SKP-wedstrijd in open water. Noteer dit weekend alvast in je agenda!

 

 

Het beproefde wedstrijdrecept behoeft nauwelijks uitleg, maar voor de nieuwkomers:

Waar? Alle open wateren: denk aan kanalen, vaarten, rivieren en boezemsystemen in Nederland en België. Met een beetje geluk je thuiswater. Hou wat stekken betreft wel rekening met je collega-karpervissers!

Wat?  Alle gevangen spiegelkarpers tellen mee maar een aan een plankfoto gematchte spiegelkarper telt extra mee in de puntentelling.

Hoe? Mag je helemaal naar eigen inzicht bepalen.

Waarom zou je meedoen?

Omdat:

 • Een wedstrijd zonder parcours je vrijheid geeft.
 • Terugmeldingen/matches veel inzicht verschaffen in bijvoorbeeld verspreiding, groei en geschiktheid van uitzetkarpers.
 • Uitzetprogramma’s daardoor op maat kunnen worden gemaakt.
 • Er vaak leuke prijzen te winnen zijn bij deelnemende SKP’s.
 • De felbegeerde BVK-trofee op het spel staat voor degene die in dat weekend in open water de meeste projectspiegels weet te vangen.
 • Voor het SKP dat de BVK-juryprijs wint voor bijzondere matches in het wedstrijdweekend Viskwekerij Corten wederom 25 spiegelkarpers beschikbaar stelt.

 

Opgelet!

We hebben als Matching Community intussen de beschikking over vele tienduizenden plankfoto’s van open water in Nederland en Vlaanderen. Dus waar in open(baar) water je ook een spiegelkarper vangt, altijd melden want ze tellen allemaal mee voor de BVK-prijzen.

Nota bene!

Sinds ruim een jaar kun je ook spiegels melden via onze webapp. Dat is (ook voor het wedstrijdweekend) handig als je niet weet waar en hoe je gevangen spiegelkarpers kan melden. Zet het meldicoontje vooral op je telefoon: https://skp.karperbeheer.nl/

Algemene voorwaarden:

 • Meld je (bijv. per per e-mail) aan bij een organiserend SKP om daar voor prijzen in aanmerking te komen.
 • Voor de BVK-prijzen hoef je je niet aan te melden en kun je dat weekend van alle open wateren spiegelkarpers melden en in aanmerking komen voor prijzen waaronder de BVK-trofee.
 • Fotografeer je gevangen spiegelkarpers (linkerflank is altijd goed, beide kanten is beter).
 • Vermeld de gevraagde gegevens en mail of app de foto zo snel mogelijk naar het deelnemende project in de buurt van je vangplek of naar het algemene meldadres van de Matching Community: spiegelkarpermelden@outlook.com
 • Om vals spelen te voorkomen is het de bedoeling dat je ‘iets’ met je vangst mee fotografeert. Dat ‘item’ maken de organiserende SKP’s plus de BVK op vrijdag 24 september om 12.00 bekend op verschillende websites waaronder karperbeheer.nl en Facebook.
 • Op die dag geven we je ook nadere instructies en algemene spelregels.
 • Informeer bij de organiserende SKP’s in de buurt naar de daar geldende spelregels. Die kunnen afwijken van de BVK-spelregels.

Veel plezier alvast met je voorbereidingen op deze bijzondere wedstrijd!

Met vragen kun je terecht op contact@karperbeheer.nl

Het BVK-team

FacebooktwittermailFacebooktwittermail