Winterse meldronde: meld je spiegels van open water!

Zo rond mei is het de laatste jaren vaak topdrukte voor de matchers van de Matching Community. Soms vragen we dan karpervissers zelfs meldingen op te sparen voor minder hectische tijden.

Sinds een maand is het rustig qua vangstmeldingen en hebben matchers dus wat meer tijd en gelegenheid om te proberen jullie spiegelkarpervangsten van open water te matchen aan een plankfoto. Voor wie dat nog niet wist: je krijgt bij een match altijd een terugkoppeling over de uitzetlocatie van de door jouw gevangen karper en informatie over eventuele eerdere vangstmeldingen van de betreffende karper en het groeiverloop. Leuk en interessant voor melders, maar ook belangrijk voor bijvoorbeeld de kans op geslaagde vervolguitzettingen. We leren namelijk heel veel van die SKP-monitoring!

Wil je niet dat je stek herkenbaar in beeld komt, stuur ons een matfoto!

Dus: heb je nog spiegelkarpervangsten van open water (kanalen, rivieren, vaarten, meren, boezemsystemen) in Nederland en België van afgelopen jaar of zelfs van eerder, zet de matchers van de Matching Community aan het werk en bied ze de kans een match te maken!

Ook als je eerder dit jaar een vangstmelding hebt gedaan zonder dat daar een match op volgde, dan is dit dé periode dat je diezelfde vangst nog eens kunt voorleggen. Best een goeie kans dat we nu wel een match weten te maken.

Jullie kennen ons meldadres: spiegelkarpermelden@outlook.com en anders de handige webapp of probeer het desnoods eens per messenger op Facebook rechtstreeks naar mij. De matchers van de Matching Community zitten er klaar voor!

Joris Weitjens

FacebooktwittermailFacebooktwittermail