Update kwekers en leveranciers

Een belangrijk thema van de BVK is al sinds onze oprichting:

 

‘Het streven naar en behouden van diversiteit in karpertypen’

 

Dus geen eenheidsworst aan karpers wat ons betreft, maar per water of tenminste per regio een divers beeld. Wateren met een scala aan beschubbingstypen, en verschillende bloedlijnen. Zeer gewaardeerd door karpervissers en goed voor de totale weerstand van een karperbestand. Die variatie kan je bevorderen door bij uitzettingen te kiezen voor leveranciers die een scala aan uitzettypen leveren. Die zijn echter best schaars. Wat je, zeker als SKP in Nederland, ook kunt doen is regelmatig wisselen van kweker/leverancier. Dan wil je natuurlijk wel weten wat die kwekers in huis hebben. Als BVK zijn we steeds op zoek naar kwaliteit tegen een billijke prijs.

Met name de laatste vijf jaar is er veel veranderd aan het aanbod. Wat ons betreft ten goede! We hoeven niet vals bescheiden te zijn, onze inspanningen zijn daar mede debet aan. We onderhouden goede contacten met verschillende kwekers en leveranciers die bereid zijn om hun product te ontwikkelen richting de wensen en grenzen van karpervissers in het algemeen en SKP’s in het bijzonder.

We kondigen hierbij graag de nieuwe update van dit belangrijke thema op onze website aan! Lees hier meer.

Doe er je voordeel mee als karperbeheerder bij de (jaarlijkse) keuze voor een kweker/leverancier : Viskweekcentrum ValkenswaardEDKO-VIS, Viskwekerij Corten, Viskwekerij Vandeput bvba, Overige kwekers/leveranciers.

Nota bene: Medio september komen we met een overzicht van het aanbod voor het uitzetseizoen 2019 – 2020.

Mochten er kwekers/leveranciers zijn die zich hierin herkennen en graag een (prominentere) plek krijgen op onze website, meld je bij ons! Mits het aanbod past in onze filosofie maken wij daar graag ruimte voor vrij.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail