Startschot website….

Achter de schermen is hard gewerkt aan de definitieve opbouw van onze website. Vandaag het startschot van een metamorfose die langzaam gestalte zal krijgen. We beginnen met een item dat laat zien waar we als BVK voor staan, namelijk voor objectieve en bruikbare informatie.

Met de typering van in België en Nederland sinds ruim 15 jaar uitgezette spiegelkarpers krijg je niet alleen een aardig beeld van wat er rondzwemt, maar kun je als SKP of visrechthebbende een iets afgewogener keuze maken als je spiegelkarper voor uitzetting wil bestellen. Hier past meteen een waarschuwing. De lijst beschrijft slechts wat aan typen spiegelkarper rondzwemt. Vaak is dat gekoppeld aan de kweker of leverancier maar zoals ook al blijkt uit de lijst verschilt het geleverde kweekproduct bijna jaarlijks. Voor advisering en informatie over welke uitzetkarper voor een bepaald water kun je altijd bij ons terecht op contact@karperbeheer.nl

Karpervissers kijken al gauw naar de topvissen van een water of lichting. Wellicht weet je van veel zwaardere spiegels van bepaalde types dan in de lijst staan? Wij hebben ons echter uitsluitend gebaseerd op groei van karpers op open watersystemen, waar karpers minder hard groeien dan op afgesloten zeer dun bezette wateren waar veel wordt gevoerd.

Niet alle foto’s zijn even representatief voor de beschreven lichting maar we zullen in deze rubriek steeds nieuwe foto’s blijven plaatsen. Ook de informatie willen we up-to-date houden.

Voorbeeld - Types

FacebooktwittermailFacebooktwittermail