Spiegel van de maand: de Piraat

In de begintijd van de BVK haalden we, ogenschijnlijk vrij eenvoudig, twaalf Spiegels van de Maand per jaar. Dat werden er langzaam wat minder en nu zitten we pas aan de eerste dit jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de bezetting bij de BVK en tegelijk de uitbreiding van onze activiteiten waarbij de Matching Community ongetwijfeld de grootste tijdvreter is. Maar leuk dat het is en het levert dus wel heel veel prachtige verhalen op die we ook nog eens heel graag opschrijven, maar we kunnen ons bij de BVK niet opdelen…

Wel kunnen we met een gerust hart zeggen dat wat op de plank ligt niet vergaat. Zeker parels niet. Zoals de parel die dit keer centraal staat in misschien wel meteen de Spiegel van het jaar?!

Het verhaal van een eenogige bandiet, dankzij Pascal Philippi wat langer bekend onder de naam: de Piraat. Het verhaal wordt compleet gemaakt door een geweldige match van Peter Bakker. Een match waarmee de voormalige afstandsrecord van de Vluchteling uit (2017-209 km) en van de Tsjech van Haringvliet naar het IJsselmeer zwom (2022-249 km), uit de boeken zijn geschreven. Stel je voor een in 2009 nabij Leeuwarden uitgezet Duitser die met een tussenstop op het IJsselmeer doorzwom naar het Haringvliet!

Voor wie nog twijfelt aan nut en plezier van SKP-uitzettingen, lees het hier. Melden van spiegelkarpers van open water behoeft toch verder geen aanmoediging?

FacebooktwittermailFacebooktwittermail