SKP-uitzettingen begonnen

De tijd gaat snel: we zitten ineens alweer in het uitzetseizoen! Een prachtig onderdeel van de Spiegelkarperprojecten (SKP). Ik zag dat ze bij SKP Nijmegen dit weekend alweer op de Spiegelwaal (ja, dat is de echte naam…) aan het uitzetten zijn geweest. Leuke beelden op Facebook maar ik mis dan zelf de info over welke kweker, welk type en je wil als matcher graag zien hoe ze er op de plank uitzien. Enfin de foto’s verschijnen vanzelf wel weer op de OneDrive.

Over foto’s gesproken. Als matchers zijn we heel blij met close-up foto’s! Dat wil zeggen: uitsluitend de plank met vis erop en geen verdere omgeving! Ook is het heel prettig als je een compacte plank hebt met info over waar, welk SKP, datum en type karper/kweker dicht bij elkaar.

Volgend weekend gaan we met federatie Midwest uitzetten in onder meer de Zuidelijke randmeren. Vanwege de tijdsdruk heb ik er vandaag nog een extra karperplank bijgemaakt. Alleen nog de nummers. We hebben ruim een uur de tijd voor 250 vissen! Met twee fotografieteams en voldoende vrijwilligers om uit te zetten enz. moet dat lukken!

Leuk als jullie ons hier ook een beetje op de hoogte houden van de SKP- uitzettingen! Enne, jullie weten het, fotografeer in ieder geval de linkerflanken van alle spiegelkarpers en weet dat we bij de Matching Community goed raad weten met edelschubkarpers! Leuk voor de melders en leerzaam voor iedereen!

Heel veel plezier met uitzetten en houd ons op de hoogte!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail