Prijslijsten karperkwekers en –leveranciers seizoen 2022-2023

Inmiddels hebben we bij de BVK de prijslijsten van de, in onze ogen, belangrijkste leveranciers van uitzetkarper voor open water ontvangen. We geven jullie, in de overtuiging dat het uitzetten van grote karper (5 kg-plus) niet onder de noemer verantwoord karperbeheer valt en op open water contraproductief is, alleen het aanbod en de prijzen van uitzetkarpers tot 5 kg weer.  

Overigens is het goed om altijd eerst contact te zoeken met kweker of leverancier over de precieze voorwaarden en of het product naar keuze daadwerkelijk leverbaar is. Het was bijvoorbeeld een bijzondere zomer ook in Duitsland en Tsjechië. Je zou denken een prima groeiseizoen voor karper met die hoge temperaturen, maar de droogte zorgde er bijvoorbeeld in Duitsland voor dat het waterpeil in sommige vijvers zo laag was dat daar niet veilig kon worden bijgevoerd. Dat heeft dan gelijk effect op de groei van karper en de beschikbaarheid van jaarklassen.  

Zo zijn er vaak onvoorziene factoren die een rol spelen bij de levering van uitzetkarper en is het dus ook elk jaar weer spannend wat er uit de transportwagen komt.  

De prijzen liggen naar verwachting flink wat hoger dan vorig jaar. Let vooral ook op de verschillende btw-tarieven die worden gehanteerd. Van 6% tot 21%. Maar vergeet daarbij vooral niet dat de overlevingsgraad van uitzetters de werkelijke prijs bepaalt! 

We wensen jullie ongeacht de keuze voor dit jaar alvast een mooie uitzetting toe!  

Klik hier voor een PDF van de Edko Special-Carp prijslijst 2022

Klik hier voor een PDF van de Corten prijslijst 2022

Klik hier voor een PDF van de vandeput prijslijst 2022

Klik hier voor een PDF van de van Leeuwen prijslijst 2022

FacebooktwittermailFacebooktwittermail