Overzicht aanbod kweekkarper uitzetseizoen 2021/2022

Elk jaar rond deze tijd zetten we op onze website een overzicht van het kweekaanbod voor het komende uitzetseizoen. Veel later dan nu (begin september) heeft weinig zin want dan is er door karpercommissies en dergelijke in het algemeen al een keuze gemaakt voor een uitzettype en bijbehorende kweker/leverancier. Helaas hebben de meeste kwekers/leveranciers hun bestelformulieren zo vroeg in het seizoen nog niet rond. Toch kunnen we jullie goed op weg helpen met het maken van een keus door te verwijzen naar onze geüpdatete lijst met Spiegelkarperuitzettypen. Daarin vind je zeker iets van je gading en met behulp van de contactgegevens onderaan dit bericht kun je de bijbehorende kwekers en leveranciers benaderen.

Wat betreft mooi beschubde spiegels hebben we sinds 2016 vrij uitgebreide keuzemogelijkheden waarbij de volgende spiegelkarpertypes hun waarde op open water inmiddels hebben bewezen: de Tsjechen van Corten, de Special Carp van EDKO-vis en de eigen kweek van Vandeput.

Zolang het de variatie maar vergroot

Edelschubs

Voor edelschubs hebben we nog niet zo’n mooi overzicht en zal je zelf wat meer op onderzoek uit moeten. De meeste uitzetprojecten (zeker ook in open water) zien het liefst de hoog gebouwde edelschubs als contrast met de alom aanwezige verwilderde schub. Helaas is Kavitrans (Kalkman) gestopt met het leveren van uitzetkarper en daarmee zij we een adres kwijt van een leverancier die enkele jaren mooie Frans/Hongaarse edelschubs heeft geleverd. Bij andere leveranciers/ kwekers heb je vaak geen zekerheid of ze dat gewilde edelschubtype leveren. We kunnen wel meegeven dat we in de loop der jaren het beoogde Edelschub-type redelijk vaak zijn tegengekomen bij Peschkes, Vandeput, Carpfarm en Special Carp.

Zo zien we die edelschubs graag

Door op een van de logo’s te klikken kom je bij de kweker/leverancier naar keuze en vind je (binnenkort) een bestelformulier.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail