Opiniestuk Wijtze Tjoelker – (In)zicht op de toekomst

Aanstaande zaterdag na afloop van de algemene ledenvergadering van de BVK zal Wijtze Tjoelker een presentatie geven over zijn perspectief op de toekomst van het karperuitzetbeleid op open water. Wie Wijtze een beetje kent weet dat hij als initiator en begeleider van SKP Friese Boezem enorm veel kennis en ervaring heeft vergaard over karperbeheer en meer specifiek over karperuitzettingen en dat hij tegelijk niet schuwt man en paard te noemen. Mede daarom zijn we zo blij met zijn bereidheid om over dit onderwerp te spreken. Van buiten het karperviswereldje (lees waterbeheerders die mogen beslissen over karperuitzettingen) kan immers een nog stevigere opinie verwacht worden en hoe bereid je je hierop beter voor dan zelf met goed onderbouwde, maar misschien niet altijd even populaire inzichten het vuurtje eens lekker op te poken.

Als voorbereiding op zijn presentatie heeft Wijtze een deel van zijn gedachten alvast voor ons op papier gezet. Zijn opiniestuk hebben we sinds vandaag online staan op onze website onder het kopje artikelen – opinie. Maar om het gemakkelijk te maken kun je ook op deze link klikken en zo rechtstreeks naar het opiniestuk gaan.

Het open gedeelte van de BVK-meeting start om 12h30 in het Wapen van Diemen en is vrij toegankelijk. Behalve Wijtze Tjoelker zal er ook een presentatie zijn door Joris Weitjens over de huidige voorwaarden en de praktijk van de aanvraag van karperuitzetprojecten. Na afloop van de inleidende presentaties door Wijtze en Joris discussiëren we heel graag met de zaal over waar we heen willen met de karperstand op open wateren.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail