Nieuwsbrief nummer 12 is in aantocht

NieuwsbriefRond het weekend van 16 september verschijnt onze Nieuwsbrief. Ben je nog geen lid van onze club maar wel geïnteresseerd in de onderwerpen die je tegenkomt op deze website en benieuwd dan is een lidmaatschap van een tientje misschien geen gek idee. Krijg je de nieuwe fraai vorm gegeven NB in je digitale postvak. Dit keer weer veel bijzondere, soms spraakmakende maar altijd smakelijke meldingen van SKP’en.  Daarnaast meer over de verse samenwerking met andere belangenbehartigers zoals het VBK en De KSN. Ook nieuws over een bijzondere werkgroep die de mogelijkheden van ‘automatisch matchen’ onderzoekt. De hoofdmoot is echter het jaarlijkse overzicht van het aanbod van karperkwekers en –leveranciers aan de hand van recent gewonnen inlichtingen bij grote en kleine leveranciers. Uiteraard ligt het accent op de voor uitzettingen in het kader van Spiegelkarperprojecten in open water geschikte karpers. Zo vlak voor het uitzetseizoen is dat voor veel SKP’en een ijkpunt. Dus misschien is het de moeite waard om ons overzicht even af te wachten alvorens te bestellen. We publiceren dit overzicht ook op onze website.

Overigens willen we hier alvast kwijt dat wij bij onze adviezen afgaan op onze eigen ervaring en kennis die wij opdoen dankzij SKP-monitoring. Zouden we dat niet doen en ons oor geheel  laten hangen naar de praatjes in de karperwereld dan zou er genoeg bezwaar zijn in te brengen tegen letterlijk elke kweker, leverancier en product. Hebben we de waarheid in pacht? Verre van dat. Zeker als het gaat om het onderwerp ‘sterfte na uitzetting’ past een ieder bescheidenheid: vooral nooit denken dat het vanzelf goed komt! In onze Nieuwsbrief ook meer over dit onderwerp.

Eind van de maand is alweer het vierde internationale SKP-wedstrijdweekend. We zetten de deelnemende SKP’en op een rijtje. Aanmelden kan nog steeds!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail