Meldstorm en matchvertraging

Beste melders,

De keerzijde van succes is een wachtrij. Dat geldt ook voor de Matching Community. Zo’n mooi lang Hemelvaartsweekend nodigt karpervissers uit om hun geluk te beproeven en als de spiegelkarpers van open water dan ook meewerken draaien wij overuren! Tenminste, nu een groeiend leger karpervissers die spiegels bij ons meldt. De mooiste meldingen komen langs: beren van spiegels, fraaie spiegels, rijenkarpers, lederkarpers en een enkele edelschub. We zouden ze dolgraag allemaal (snel) matchen, maar dat is zelfs voor de matchers van de Matching Community nu te veel gevraagd. Naast het aantal meldingen speelt ook mee dat in deze tijd van het jaar karpers worden gedreven door paaidrift. Dan duiken ze niet alleen vaak op de gekste plekken op, ze bevinden zich dan ook opvallend vaak ver ‘van huis’. Zie dan als matcher maar eens in de goede uitzetmap van het juiste SKP terecht te komen!

Dit Icoon van de randmeren viel onlangs (afgepaaid) in handen van Stefan van den Brink. Een cadeautje voor melder en matcher!

Het is als melder goed te weten dat we geen enkele melding van open water bewust links laten liggen. Het kan gebeuren dat je een tijdje langer moet wachten op een match, maar weet dat we altijd een poging doen! Heb je na 2 a 3 weken nog niks gehoord van de Matching Community dan kun je ons gerust een herinnering sturen. Dat laat extra zien hoe graag je een terugkoppeling wil op je melding en dat maakt ook dat wij het onderste uit de kan halen. Bedenk ook dat de meldingen waarbij het ‘t langst duurt voor er een match is, vaak de mooiste zijn! Van heel ver weg bijvoorbeeld, of van enkele sluizen verderop.

Dus we hopen op wat begrip en geduld en het is tegelijk misschien wel handig om zekere oudere vangsten op te sparen tot rustiger tijden. Dat is de periode juli-augustus en uiteraard na september. Maar vergeet ze niet te melden! Buiten dat het leuk is om een terugkoppeling te krijgen over in open water uitgezette karper, is SKP-monitoring een nuttige bron van kennis die wij als karpervissers zonder hulp van instanties hebben opgebouwd en springlevend houden.

Dus blijf ze vangen en melden!

De matchers van de Matching Community

FacebooktwittermailFacebooktwittermail