Jong geleerd…

Op 17 augustus 2013 organiseerde het VBK een jeugdinitiatie ‘hengelen op karper’. De traditionele thema’s als ‘onderlijntjes knopen’ werden netjes afgewisseld met onderwerpen die het welzijn van onze karpers ten goede moeten komen. Denk hierbij onder andere aan visvriendelijke montages. Lovenswaardig was ook het gegeven dat ‘beheren van karperbestanden’ ruim aan bod kwam. Naast het beheer op het provinciaal domein ‘Puyenbroeck’ zelf (een recreatief gebied in Oost-Vlaanderen van zo’n 500 ha, waarvan ruim 20ha aan hengelwater) , was er aandacht voor een ruimere kijk op visstandbeheer. In die context werd ook de BVK gevraagd om met een standje aanwezig te zijn op de jeugdinitiatie.

BVK-stand op de VBK jeugdinitiatie ‘hengelen op karper’.Onze Vlaamse BVK-vertegenwoordiger Filip was meteen akkoord, en zette het licht op groen.

Die dag had de stralende zon ongetwijfeld veel mensen naar de Noordzeekust gelokt. Diegenen die wel aanwezig waren, bleken uit het goeie hout gesneden en brachten de bescheiden BVK-stand minstens één bezoekje. Met name de mappen met uitzetfoto’s werkten als een magneet op de jongeren. Ook onze allereerste BVK-nieuwsbrief (in folder gedrukt) werd gretig in ontvangst genomen. Positief was het feit dat aardig wat jongelingen op de hoogte waren van spiegelkarperprojecten. Een enkeling had zelfs al eentje teruggemeld van op de IJzer.

Twee aanwezigen bleken meteen overtuigd van het lovenswaardige BVK-werk, en sloten zich stante pede aan. Wat ons ledenaantal inmiddels boven de grens van honderd tilt.

Het stemt ons hoopvol dat de aankomende generatie niet blind is voor verantwoord karperbeheer. Hoe trendy of hip onze hobby ook moge zijn, zonder evenwichtige en gezonde karperbestanden is er geen moer aan!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail