Jong en oud

Het meldseizoen is overduidelijk begonnen. Matchers hebben het er deze dagen maar druk mee. Dat kan betekenen dat je als melder wat langer moet wachten op een terugkoppeling, maar zeker bij de Matching Community doen we er alles aan om je zo snel mogelijk te bedienen.

Dat lukt het beste als het uiterlijk van de karper veel verraadt over de herkomst. OVB/Valkenswaard rijenkarpers uit 2001 is misschien wel het meest bekende/herkende uitzettype. Als er dan ook nog één schub boven die rij uitsteekt is het matchen meestal niet zo moeilijk. Casper Heuver meldde afgelopen week twee spiegelkarpers van de Amstelboezem: een 2001-rijen en een wat hij zelf omschreef als Hongaars type. De 2001-rijen had ik zo. Een (pas) voor de derde keer gemelde vis, nu op 18 km van het uitzetpunt. Met 9 kg qua groei bepaald geen hoogvlieger.

Casper Heuver met z’n ruim twintigjarige rijenkarper

Casper Heuver met z’n ruim twintigjarige rijenkarper

De andere vis woog ruim 12 kg. Vanwege kleur en beschubbing dacht ik gelijk aan het type Tsjech van Corten. De lichting november 2015 lag voor de hand, al was het gewicht daarvoor pittig. Maar nee, geen match. Zo overtuigd van m’n gelijk besloot ik de 2015-Tsjechen van de randmeren en de Sloterplas te checken. Nee hoor. Dan toch maar Special Carp november 2016. Bingo! Casper had gewoon gelijk: in Special Carp van EDKO-vis zit namelijk behoorlijk wat Hongaars bloed.

Veel zwaarder deze Special Carp van krap 6 jaar oud

Veel zwaarder deze Special Carp van krap 6 jaar oud

Laat maar weer eens zien hoezeer genen de groei van karpers bepalen! Special Carp 2016 zijn bij het project van de Amstelboezem hard op weg de positie van snelst groeiende karpers te veroveren. Afwachten natuurlijk in hoeverre ze doorgroeien en hoge leeftijden bereiken!

We komen er achter als we met z’n allen blijven melden! spiegelkarpermelden@outlook.com

 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail