Item – Internationale SKP weekend 2014

Beste deelnemers aan het SKP-wedstrijdweekend,

Nog een paar uur te gaan voor het startschot van 19.00. Het weer ziet er goed uit al zou wat meer wind op veel wateren welkom zijn. Goed aangevoerde stekken scoren echter altijd…

Elk deelnemend Spiegelkarperproject heeft z’n eigen invulling voor dit weekend. Er zijn een aantal projecten die passief meedoen. Dat wil zeggen dat gevangen projectspiegels slechts meedoen voor de fel begeerde BVK-bokaal. Wil je daarvoor in aanmerking komen dan dien je in Nederland dit weekend de voorkant van je Vispas 2014 mee te fotograferen. In België is dat je identiteitsbewijs.

Item-SKP-2014

Die passen kun je vrij gemakkelijk bevestigen aan je pet of op je jas. Wij zien liever man/visfoto’s dan spiegels op de mat maar het is allebei geoorloofd. Hou in de gaten dat je vispas of i.d. goed zichtbaar is. Zeker hoogruggige spiegels nemen veel jas in beslag. Dan is op de pet beter, maar zorg dan wel dat je pet helemaal op de foto komt…

Zorg dat de schubben van de spiegelkarper goed zichtbaar zijn. Houd de vis recht voor de camera: dus niet naar voren of achteren gekanteld en niet schuin naar de camera.

Eén goede foto per karper volstaat in principe. Maar van (bijna) kale spiegels graag enkele detailfoto’s maken. Mochten we de vis niet kunnen matchen vragen we jou daar direct om. Hou die detailfoto’s dus stand-by. Op detailfoto’s (van staarwortel en schubbenkam) hoeft geen vispas of i.d. te staan!

Denk eraan dat de foto’s met vispas maandagavond voor 24.00 uur (middernacht) binnen dienen te zijn. (Detailfoto’s kunnen dus later). Stuur ze naar het betreffende SKP. Weet je niet bij welk project je spiegelkarper hoort: stuur je vis dan naar contact@karperbeheer.nl dan zorgen wij dat je melding(en) goed terechtkomen.

Uiteraard krijg je informatie over de door jouw gevangen karper(s).

Als BVK loven wij de wisselbokaal uit voor de karpervisser die komend weekend de meeste projectspiegels vangt van Nederland en België. Stuur als SKP de resultaten van de wedstrijd voor 10 oktober naar ons toe..De bekendmaking van de winnaar verwachten we rond 15 oktober.

Voor nu VANG ZE!

Het BVK-team

FacebooktwittermailFacebooktwittermail