Giel brengt de Corten-prijs voor ’t eerst naar Vlaanderen!

Het liet even op zich wachten, maar de winnaar van de Corten-prijs is bekend. Voor wie het nu hoort donderen in Keulen; viskwekerij Corten schenkt al voor de vierde keer op rij 25 spiegels aan het SKP dat tijdens het terugmeldweekend de verste melding (afstand uitzetpunt – vangstplaats) kon optekenen.

En voor het eerst gaat de prijs naar Vlaanderen! Vorig jaar nog was SKP Den Haag zo vriendelijk om hun 25 spiegels aan Vlaanderen te schenken, gezien ze twee jaar op rij de prijs in de wacht wisten te slepen. Dit keer heeft Vlaanderen de winnende melding dus helemaal in eigen rangen.

In Nederland strandde de grootste zwemmer trouwens op een degelijke 18km.

Giel Van Rysseghem wist op de Leie een spiegel te vangen die achteraf eentje uit het SKP van het kanaal Gent-Oostende bleek te zijn. Projectspiegel ‘KGO792’ werd in november 2016 uitgezet te Lovendegem, en teruggevangen op de Leie in de buurt van Astene. Goed voor 21km, kortste traject! Toegegeven, niet echt een spectaculaire afstand, maar toch een leuk traject via het Schipdonkkanaal. Projectspiegel KGO792 werd trouwens in 2016 door Corten geleverd. Best wel geinig!

Aan Giel de keuze of hij de 25 geselecteerde Tsjechen van Corten op het uitzetwater (KGO) dan wel op het vangstwater (Leie) wil uitzetten!

Gevangen op de Leie tijdens het BVK terugmeldweekend 2018.

Gevangen op de Leie tijdens het BVK terugmeldweekend 2018.

Uitgezet op KGO in november 2016 (Corten)

Uitgezet op KGO in november 2016 (Corten)

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail