COS-nostalgie

Wie al een tijdje meedraait binnen het SKP-wereldje, kent vast nog het Centraal Overleg Spiegelkarperprojecten.

Het COS was een (vrienden)groep van mannen met dezelfde interesse: spiegelkarperprojecten en alles wat daarbij komt kijken (beheer van karperbestanden). Het COS was geen erkende vereniging, en had dus nooit echt iets in de pap te brokkelen. Om het COS meer daad- of slagkracht te geven werd gekozen voor de overstap naar een erkende vereniging. In november 2012 ondertekende de opvolger van het COS (de BVK dus) de akte bij de kamer van koophandel. Sinds die dag is de BVK een erkende vereniging.

Al die tijd is het COS-archief online blijven staan. Naast een overzichtelijk (geografisch) forum, is er ook een website met best goede info. Toegegeven: sommige items zijn een tikkeltje gedateerd, onze kennis is dan ook flink ruimer geworden de afgelopen acht jaar.

De BVK heeft vorige maand voor ’t laatst betaald om de website een laatste jaar in de ether te houden. Halfweg volgend jaar gaat de stekker er finaal uit!

Wil je nog eens grasduinen in het forum? Nostalgie gegarandeerd! Of de website doorspitten? Kopieer gerust, neem screenshots zo veel je maar wilt! De link ernaartoe is www.spiegelkarperprojecten.nl

Veel (her)leesplezier gewenst.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail