Bekendmaking item elfde internationaal terugmeldweekend 2023

Beste deelnemers aan het SKP-wedstrijdweekend,

Hierbij maken we het item bekend dat elke deelnemer komend weekend, vrijdag 22 september vanaf 19.00 uur tot zondagavond 24 sept 19.00 uur, goed zichtbaar dient mee te fotograferen met de gevangen spiegelkarper (linkerflank) om in aanmerking te komen voor de prijzen:

Hét ITMW-item voor 2023 is een lijnklosje

Het lijnklosje (mag ook een klosje PVA string, bait floss etc. zijn) dient op de voorgrond van een vangstfoto aanwezig te zijn. Dus bijvoorbeeld naast of op de karper op de mat.

Nog wat laatste tips en aanwijzingen:

  • Matfoto’s hebben als voordeel dat de plek onherkenbaar is!
  • Zorg dat de gehele linkerflank van de vis recht voor de camera is: dus niet naar voren of naar achteren gekanteld of schuin naar de camera!
  • Eén goede foto (ook flitsfoto) per karper volstaat in beginsel, maar van (bijna) kale spiegels graag enkele detailfoto’s maken van de schubbenkam onder de rugvin en de staartwortel en achter de hand houden.
  • Mochten we de vis niet meteen kunnen matchen dan vragen we jou om die extra foto’s. Hou die detailfoto’s dus stand-by. Op detailfoto’s (van staartwortel en schubbenkam) hoeft het item niet te staan!
  • Let op! Wij krijgen steeds vaker foto’s in spiegelbeeld met als gevolg dat we de karper niet kunnen matchen. Zorg dat de instellingen van je camera/telefoon goed staan!
  • Zet de karper, ook ’s nachts, zo snel mogelijk na de foto’s terug in het water!
  • Vermeld wel het water, maar niet je stek.
  • Gewicht en lengte geven een indicatie bij het matchen.
  • Het is prettig als je ook de gevangen schubkarpers telt die je vangt en de verhouding schub-spiegel aan ons doorgeeft.
  • Gematchte edelschubkarpers (hooggebouwde schubkarpers) tellen dit jaar ook mee voor de volle punten.

Denk eraan dat je foto’s zondagavond 24 september voor 24.00 uur bij ons binnen dienen te zijn. SKPs kunnen hun eigen regels hebben, let daar op!

Stuur je inzendingen naar het desbetreffende SKP of per mail naar: spiegelkarpermelden@outlook.com, of stuur ze via de webapp van de Matching Community https://skp.karperbeheer.nl/spiegelkarper-melden/. Wij zorgen dat je melding(en) bij het goede SKP terechtkomen of we gaan bij de Matching Community meteen zelf op zoek.

Melden doe je voor de goede zaak en zeker in dit weekend ook voor jezelf, voor de leuke prijzen en natuurlijk voor de fel begeerde BVK-wisseltrofee voor degene die komend weekend het meeste gematchte spiegelkarpers van open water weet te vangen!

Heel veel plezier en succes en blijf ze ook na dit weekend vangen en melden!

  

FacebooktwittermailFacebooktwittermail