Aftrap met goed gevoel

De beurs in Zwolle was voor ons de aftrap van een wedstrijd waarin we geen favoriet zijn. BVK Taart en de eerste nieuwsbriefOm onszelf een hart onder de riem te steken pakte Marcel (Merk) uit met een dot van een door z’n vriendin gemaakte taart. Niet alleen prachtig maar ook lekker !

De drommen karpervissers die voorbij kwamen hadden, als ze al oog over hadden, vooral oog voor koopjes en andere zaken die nogal ver van een belangenvereniging afstaan. Toch hadden we genoeg aanloop en konden we veel vragen beantwoorden. Het aantal nieuwe leden kwam uit op ongeveer 50 waarmee de stand op 86 leden is gekomen.

Peter OtteMet speciale dank aan Peter Otte die telkens de gehele beurs over ging om mensen te interesseren voor ons streven en Daaf Wolters die de zieke Coen Hansen verving.

Er waren veel hoogtepunten tijdens de beurs. Een daarvan was de sympathieverklaring van Roelof Schut voor onze vereniging. Een mooi stukje van hem over de BVK in de beurseditie van Spiegel  en om de daad bij het woord te voegen een lidmaatschap.

Een ander was de spontane actie van Mitsz van der Kamp die namens MTC-baits 90 euro in de pot deed en de 100 euro volmaakte met een lidmaatschap.

We hadden wel wat te bieden op de stand. De allereerste gedrukte Nieuwsbrief van de BVK zag er vooral dankzij RaymondFilip Matthys en Joris Weitjens. (Hakkert) prachtig uit en alle nieuwe leden en twijfelaars mochten er 1 meenemen.

Om ons profiel iets duidelijker te maken hadden we 3 stellingen/vragen uitgestald in de stand. Passanten konden een streepje zetten waar ze zich het meeste bij thuis voelden.

De stellingen:

Verantwoord karperbeheer op betaalwateren is:

Mogelijk                                                             Onmogelijk

 

Samen met beroepsvissers werken aan een mooi karperbestand is:

Zinvol                                                                   Zinloos

 

Consumptiekarpers (kaal, hoog gebouwd enz.) uitzetten voor de sport is een:

Verrijking                                                           Verarming

 De Aftrap..

Al met al mogen we niet ontevreden zijn. We hebben de BVK ook in grotere kringen bekend gemaakt. De afwachtende houding van de meesten is misschien maar goed ook. We hebben nog wel wat om naar te streven. Groot, in de zin van veel leden, hoeven we niet te worden. Groot van daden willen we liever zijn.

En onze doelgroep is vooral echt geïnteresseerde karpervissers (of anderen) die ons bovendien willen en kunnen voeden.

Pure winst was ook dat we de twee dagen heel gezellig zijn doorgekomen

Joris (Weitjens)
FacebooktwittermailFacebooktwittermail