Het langste buiten beeld van een SKP

We trappen af met projectspiegelkarpers die allang waren dood gewaand en dan ineens toch opduiken. Zelfs bij goed monitorende SKP’s worden soms spiegelkarpers gemeld die langer dan 20 jaar niet op de radar zijn geweest (lees: ‘niet gemeld zijn’). Je hoeft geen SKP-coördinator te zijn om uitgedaagd te worden na te denken gaan over hoe zo’n karper al die tijd buiten schot is gebleven! Is dat omdat-ie al die tijd in zones heeft verkeerd waar niet werd gevist of trapt die vis gewoon niet in de val van karpervissers? Hoe dan ook is het weerzien met een projectspiegel na zo’n lange tijd voor menigeen een klein feestje waard. Uiteraard zullen op dit onderwerp de langst lopende projecten al gauw het hoogst scoren.

SKP-record: langste buiten beeld

Tussen de eerste en de tweede vangstmelding van de 98140 van SKP-AHV zit 21 jaar, 11 maanden en 18 dagen.

Links: Cor Woudhuizen in mei 1999 met de 98140 aan de Amstel bij Amsterdam van het AHV-SKP. Rechts: Bjorn de Kloe in april 2021 met de 98140 in de Biesbosch.

Deze Valkenswaard-klapstaart is uitgezet in september ’98 in het Amstelkanaal in Amsterdam-zuid. Voor het eerst gemeld op 11-5-1999 in de Amstel op 4 km van het uitzetpunt en de volgende en laatste melding dateert van 29-4-2021 uit de Biesbosch op circa 120 km van de vangstplek in 1999. Inmiddels hebben we begrepen dat deze vis al enige keren in de omgeving Biesbosch is gevangen. Mochten daar alsnog vangstmeldingen van komen dan kan deze vis zomaar z’n koppositie verliezen.

Ken jij een projectspiegel die nog langer buiten beeld is geweest? Laat het ons weten! contact@karperbeheer.nl

FacebooktwittermailFacebooktwittermail