Jaargang 2020

 

 

Nieuwsbrief #23 – 2020

Terwijl door Corona vissen in België onmogelijk is mogen we in Nederland nog wel verantwoord ‘luchten’. Aan de waterkant wordt het wel drukker. Waar het ook drukker wordt is bij de Matching community, er worden overuren gedraaid om de meldingen bij te houden. In deze nieuwsbrief besteden we uiteraard aandacht aan enkele fraaie exemplaren die door de MC zijn gematcht. Daarnaast laat Joris zijn licht schijnen over het thema ‘overleving’, is er aandacht voor een ecologisch drama op de Schelde, zijn we getuige van de geboorte van een spiegelkarperproject in Frankrijk, en ontbreekt de vaste rubriek ‘bijzondere meldingen’ natuurlijk niet. Veel leesplezier!

Nieuwsbrief #24 – 2020

In deze tweede nieuwsbrief van 2022 aandacht voor de Oostvaardersplassen, ondertussen een hoofdpijndossier wat betreft karperbeheer. Verder aandacht voor een aantal SKPs dat hun interessante bevindingen met ons deelde en een artikel over een Gigantengolf. De ene na de andere 20kg-plus vis wordt gemeld en gematcht. En bij groot stopt het niet. Ook hebben we een aantal prachtige verhalen en foto’s van de bijzondere 2006 lichting, met als hoogtepunt een vis die van Amsterdam naar het Haringvliet migreerde. Kortom, genoeg reden om er eens lekker voor te gaan zitten en deze nieuwsbrief door te lezen.

Nieuwsbrief #25 – 2020

In het perspectief van de gemiddelde karpervisser, de matcher en de BVK was 2020 een prachtjaar. Mooie vangsten, ongetwijfeld een record aantal matches en de BVK wist de continuïteit en kwaliteit van interessante publicaties, stukjes, (web)artikelen voor het zoveelste jaar op niveau te houden.

In deze nieuwsbrief weer diverse interessante verhalen en terugkerende thema’s. Spookkarpers, het uitspoelen van vissen naar zee, handel in karpers door beroepsvissers, overleving, ruimte voor karpers, Matching community updates, het komt allemaal voorbij. Natuurlijk afgesloten met misschien wel het populairste onderdeel, de rubriek ‘bijzondere meldingen’.

Voor het bekijken van de elektronische versie van de Nieuwsbrief heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt u hier downloaden.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail