Jaargang 2017

 

Nieuwsbrief #14 – 2017

Deze uitgave staat vooral in het teken van wat in deze NB wordt genoemd: de SKP-crisis. Dan hebben we het niet over de organisatie van uitzetten en fotograferen. Dat gebeurt in de regel met veel animo en gedisciplineerd. De crisis zit ‘m in de gebrekkige monitoring die steeds meer grote SKP’s kenmerkt. Met name als gevolg van het massaal uitzetten van zwak beschubde spiegels raken de al of niet aangewezen ‘matchers’ van dienst het spoor snel bijster en geven de pijp aan Maarten. Doodzonde, vinden wij bij de BVK. Wij ‘leven’ juist van het volgen van de karper nadat ze zijn uitgezet!

We krijgen bijval uit onverwachte hoek. Sportvisserij Nederland ziet de waarde in van SKP-monitoring. Zij zien dat SKP-monitoring een antwoord kan zijn op waterbeheerders die argwanend staan tegenover karperuitzettingen in open water.

Sportvisserij Nederland wil ons helpen bij het bestrijden van de crisis en dat heeft geleid tot een projectgroep met vertegenwoordigers van De KSN. Sportvisserij Nederland en uiteraard onze BVK. Lees in deze NB meer over de bijzondere bijeenkomst van SKP-coördinatoren in Bilthoven en de eerste concrete stappen op weg naar SKP-monitoring 2.0.

Uiteraard ook weer de nodige fraaie (vroege) meldingen in verschillende rubrieken met als toetje nog even aandacht voor de SKP-knuffel: De Vluchteling.

Nieuwsbrief #15 – 2017

In onze 15de nieuwsbrief (verschenen in september 2017) blikken we traditiegetrouw vooruit op het nakende uitzetseizoen. De BVK heeft de voornaamste kwekers/leveranciers opnieuw bevraagd, en alle info netjes in een overzichtelijk geheel gegoten.

Joris heeft het verder over onze vrijwilligers. Of ze nu binnen hun eigenste karpercommissie het beheer van karper mee helpen voeren, actief zijn bij uitzettingen, of meerdere keren per week spiegels matchen, het maakt allemaal zo veel niet uit. Vrijwilligers waren, zijn en blijven ook in de toekomst van goudwaarde voor SKP’s in de ruimste zin van het woord.

Verder wordt er een stevige vernieuwing van de verschillende rassen en types aangekondigd. Een dynamisch item op onze website, en dat verdient met regelmaat een update!

Tel daar meteen ook de vaste rubrieken (SKP Kort, aparte meldingen, …) bij op. Flink wat leesvoer weer, geniet ervan!

Nieuwsbrief #16 – 2017

In deze laatste Nieuwsbrief van 2017 aandacht voor ons eerste lustrum. De BVK heeft een plek veroverd in het huidige ‘karperlandschap’. Niet te vergelijken met andere verenigingen zoals VBK en De KSN. We zijn een echte specialistenclub met heel veel behoefte aan het vergaren en uitdragen van kennis omtrent alles wat met karperbeheer te maken heeft.

We krijgen zo langzamerhand met z’n allen loon naar werken wat betreft het aanbod aan geschikte uitzetkarpers. SKP’s in Nederland en Vlaanderen maken dankbaar gebruik van de ruime keuze aan mooi beschubde spiegels en edelschubs.

Uiteraard ook veel uitzetnieuws in deze periode met voor de winnaars van het terugmeldweekend, GHV-Den Haag, een gratis partijtje Tsjechische schonen van Viskwekerij Corten.

Voor liefhebbers van bijzondere meldingen zien we De Verstekeling nog eens in de bocht met een retourtje Amsterdam-Enkhuizen

Voor het bekijken van de elektronische versie van de Nieuwsbrief heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt u hier downloaden.

Adobe Reader

FacebooktwittermailFacebooktwittermail