Maart 2016

In tegenstelling tot de februari-editie, was de maart-editie een eitje!

Even iets over de vangst. Oktober 2009. Een fraaie spiegel wordt buitgemaakt op het kanaal Gent-Oostende (voortaan: KGO). Grondgebied West-Vlaanderen. Met een gewicht van 5.7kg en een lengte van 60cm een leuke vangst.

De plankfoto’s nu. Plankfoto 1 (nr. 99) betreft een projectspiegel van KGO. In februari 2009 uitgezet in West-Vlaanderen, toen op 3.4kg bij 51cm. Plankfoto 2 (nr. 57) is eveneens een projectspiegel van KGO. Eentje uit de november 2008 lichting van Oost-Vlaanderen. Een ukkie van 1.1kg bij 34cm.

Aan de hand van bovenstaande cijfers lijkt het vrij duidelijk dat plankfoto 2 al meteen afvalt. Van 1.1kg naar 5.7kg op amper één groeiseizoen is wel erg opvallend. Helaas (of gelukkig maar) hadden jullie geen inkijk in dit cijfermateriaal, en moest je de klus klaren aan de hand van de plankfoto’s.

Matchingquiz - Maart 2016 - plankfoto - 1

Matchingquiz - Maart 2016 - plankfoto - 2

Matchingquiz - Maart 2016

 

 

 

 

 

 

De beschubbing dus. Ik kan hier makkelijk tien kenmerken opsommen die jullie moeten overtuigen dat dit keer de match bij plankfoto 1 ligt. De BVK is er echter van overtuigd dat zelfs voor niet ervaren ‘screeners’ deze editie een makkie was. Die paar losse schubjes onder de zijlijn (ter hoogte van de buikvin) zorgden voor de volle honderd procent zekerheid. Iets waar niet altijd op gelet wordt, is trouwens de vorm van de zijlijn. Bij plankfoto 2 zie je dat die zijlijn even splitst, een zoveelste duidelijk kenmerk dat het nooit ofte nimmer plankfoto 2 kan zijn!

 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail