Matching Community op de rails

Het is hard gegaan met ons initiatief om SKP’s de mogelijkheid te geven de matching uit te besteden. De spelregels liggen klaar, SKP’s hebben zich aangemeld, matchers zijn er klaar voor en we hebben op One Drive een pakket aangeschaft waardoor we in the cloud een enorme ruimte hebben om al die vele duizenden planfoto’s onder te brengen. Hoe het in de praktijk zal gaan weten we natuurlijk niet precies. Gaandeweg zullen we wel tot de nodige aanpassingen komen, maar we verwachten toch binnen een paar weken de eerste vuurproef aan te vangen met het SKP van de federatie Zuid-West-Nederland.

Over de voorwaarden moeten we het nog wel eens worden met Zuid-WestNederland. Die federatie heeft ons aangeboden per match drie euro te betalen. Ik geloof niet dat daar voor ons een grote prikkel vanuit gaat maar een tegemoetkoming in de kosten (neem alleen zo’n abonnement op One drive) is welkom voor de BVK. Wat wij daar tegenover willen stellen is niet alleen zoveel mogelijk matches, maar vooral ook onze kennis en expertise over migratie, groei enzovoorts. Beetje ervaren SKP-coördinatoren weten het wel: goedlopende SKP-monitoring bereik je (alleen) met een terugkoppeling waar de melders wat aan hebben. Natuurlijk kost dat veel tijd maar je krijgt er veel voor terug: een goed contact met individuele melders en niet te vergeten een breed netwerk van trouwe melders. We zijn heel benieuwd of we dat ook kunnen bereiken met de Matching Community.

Hoe dan ook willen we dat de Matching Community een prettig platform wordt waar matchers elkaar ontmoeten en de kneepjes van het vak van en aan elkaar kunnen leren. We zijn echt heel benieuwd waar we over een jaar staan met onze Matching Community. We houden jullie uiteraard via onze website op de hoogte van de vorderingen.

Enne, voor als je het nog niet had begrepen: iedereen is welkom bij de Matching Community maar in deze BVK-vijver is het vast beter vissen dan elders. Matchers worden door ons gezocht, maar ook SKP’s waar de matching is stuk gelopen of zelfs nog nooit op gang is gekomen. Jullie weten ons te vinden maar dat kan nu ook op matchingcommunity@outlook.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail