Maak kennis met… Filip Matthys

Filip MatthysFilip Matthys, of met andere woorden; de vreemde eend in deze overwegend oranje BVK-bijt. Een Belg dus, tussen aardig wat Nederlanders. Op vandaag wonende te Beernem. Al van gehoord? Neen? Een klein dorpje in West-Vlaanderen, netjes in twee gesneden door het kanaal Gent-Oostende.

In het dagelijkse leven sta ik voor de klas. Jongeren tussen 14 en 16 jaar opleiden en begeleiden. Een uitdaging, elke dag opnieuw. Op sportief vlak staan dan weer gedrevenheid , karakter en passie hoog aangeschreven. Hardlopen bijvoorbeeld was ooit een verslaving. De vele kilometers op verhard wegdek sloopten mijn knieën genadeloos. Artrose. Na enkele geslaagde marathons stond ik plots noodgedwongen aan de kant. Gelukkig vond ik al snel een nieuwe sport, en ‘flits’ nu zo’n drie keer per week rond de pingpongtafel. Stil zitten is nooit een optie geweest!

Veertigers… voor velen het magische. Ik vind er maar niks aan, dit jaar word ‘k er immers zelf eentje. Geboren op 2 april 1974, de dag na het oprichten van de KSN.

Lees meer over dit BVK bestuurslid in de rubriek Maak kennis met… Filip Matthys

FacebooktwittermailFacebooktwittermail