Woord vooraf

Spiegelkarpers adopteren om (extra) geld te genereren en karpervissers te betrekken bij een SKP bestaat al lang. De formule is vrij simpel: Je kiest een projectspiegelkarper uit, betaalt een bepaald bedrag en je wordt vervolgens op de hoogte gehouden van de meldingen van de adoptievis.

In de praktijk bleek het echter lastig voor SKP-coördinatoren om de administratie bij te houden. Bovendien stuitten we hier op de grenzen van melders. Uit angst voor het verliezen van (de rust op) hun stek houden veel vangers een vangst liever voor zichzelf. Het doorgeven van informatie aan een adoptant is dan al snel een beletsel. Twijfelaars onder de melders wil je niet verliezen. Kortom, lastiger dan je denkt!

Marco de Graaff wist ooit (2007) z’n eigen adoptiespiegel te vangen!
De nieuwe stijl adoptie is eigenlijk geheel spontaan weer op gang gekomen. Tijdens een uitzetdag je eigen naam, of liever nog die van een vismaat of geliefde, verbinden met de (spiegel) karper waar je op valt blijkt een soort reflex te zijn. En dat markeren op de karperplank werkt! Bij het terugzoeken zie je als SKP-coordinator meteen die naam. Kleine moeite om de link te leggen.


Het blijft afwachten hoe deze etalage gaat werken. Gaandeweg zijn aanpassingen wellicht nodig. Schroom ook niet om ons te vragen naar de gang van zaken.

Wij houden jullie zoveel als mogelijk op de hoogte via onze kanalen.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail