SKP-ZRM

Bij SKP-Zuidelijke Randmeren is het huidige budget (afkomstig van Sportvisserij MidWest Nederland) weliswaar voldoende voor de geplande uitzettingen, maar dan zonder franje. Voor iets zwaardere en vooral voor de door ons gekoesterde mooi beschubde spiegelkarpers betaal je meer en juist daarom is adoptie bij dit project een uitkomst. De lokale hsv’s Naarden-Bussum en HSVOG Almere doen daaraan al twee jaar achtereen mee door het van tevoren adopteren van 25 karpers per hsv. Toen vrijwilligers op de uitzetdagen spontaan met briefjes van tien zwaaiden, konden we niet meer terug en was een nieuwe praktijk geboren. Het blijkt dat vooral karpervissers van open water gewoon graag iets doen voor zo’n mooi uitzetproject. Ze zien in hun vangsten steeds vaker echt grote ZRM-spiegels opduiken en dan niet alleen de kale Duitsers en Fransen maar in toenemende mate prachtig beschubde spiegels.

Groot gegroeide ZRM-spiegel uit 2006 voor René Schipper
De organisatie (Tim Frijters en Joris Weitjens) kreeg ook verzoeken om de karpers online te zetten en te zo laten adopteren. Maar om geen terugvangstgegevens verloren te laten gaan, zijn we van die openbaarheid geen groot voorstander. Een adoptie-etalage met een kleine greep uit de nog voor adoptie beschikbare spiegelkarpers is echter ideaal voor ons. We zijn dan ook blij dat op deze website en de Facebookpagina van de BVK plek is voor deze karperadoptie-etalage.

Op het moment dat een tientje (per karper) is overgemaakt naar de rekening van project SKP-ZRM NL 16 INGB 0004652822 onder vermelding ‘adoptie’ sturen we je de plankfoto toe en halen we de spiegel uit de etalage.

Joris Weitjens en Tim Frijters


     

FacebooktwittermailFacebooktwittermail