VBK – Magazine

 

Het VBK-Magazine staat bol van bijdragen van de leden van de Verenging van Belgische Karpervisser.  Zowel onbekend schrijverstalent als stukken van gerenommeerde namen worden gepubliceerd onder leiding van niemand minder dan de hoofdredacteur Alijn Danau. Het kleurrijke magazine verschijnt 4 maal per jaarin de maanden februari, mei, augustus en november.

Bij gelegeheid heeft het BVK ook de eer om een artikel te mogen schrijven voor dit magazine. Hieronder vind u de artikelen welke in het verleden geplaatst zijn.


Voorjaar 2016. Joris en Filip hebben het kort over een nog steeds heet hangijzer binnen het grote SKP-verhaal: monitoring!

Verder een kort relaas over ‘n visredding vanop de IJzer. Te midden de paaitijd treedt de IJzer buiten haar oevers, voor karper hét signaal de weides op te trekken. Tot het waterpeil plots zienderogen daalt, en tientallen karpers als ratten in de val zitten. Met waadpak en schepnet trekken enkele vrijwilligers de ondergelopen weilanden in. Alvast een goede reminder om ook tijdens de aankomende paaiperiode de regenval (en overstromingsgevaar) van nabij op te volgen.

Naast een korte aankondiging van het rapport ‘spiegelbeelden’ is er ruimte voor een – nog steeds – gevoelig item. Sterfte na uitzetting. In hoeverre kunnen en mogen we zomaar de zwarte piet doorschuiven richting kweker of leverancier? Of spelen er nog andere factoren?

Lees het bondig in de BVK bijdrage aan het VBK magazine 82.

 


 

In het 2019-voorjaarsnummer van het VBK-magazine 93 verscheen een informatief stukje rond de slijmhuid van karper.

Filip Matthys formuleert antwoorden op onderstaande vragen:

  • Wat is dat nu precies, die slijmhuid?
  • Heeft die slijmhuid meerdere doelen?
  • Zijn er preventieve manieren van handelen?
  • Hoe kan je het compleet verprutsen, als (karper)visser?
  • Zijn de gevolgen van een beschadigde slijmhuid in elk seizoen even kwalijk?

Nieuwsgierig geworden?  Hier vind je de link naar het artikel.

Veel leesplezier.

Enne… hopelijk steek je er wat van op!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail