Spiegel Magazine

Sinds een aantal jaar is Spiegel Magazine het toonaangevende magazine voor karpervissend Nederland en België. Spiegel Magazine verschijnt 6 keer per jaar en staat boordevol sfeerverhalen, technische tips, reviews, informatie over aas, spraakmakende vangsten en de laatste nieuwtjes uit de wereld van het karpervissen.


De karperstand van zaken

Onlangs verscheen in Spiegel Magazine een BVK-artikel van Joris Weitjens over de huidige stand van zaken wat betreft de karperbestanden in de Lage landen. Uiteraard met het accent op de ontwikkelingen in open water. Daar vindt een ware metamorfose plaats: van omvangrijke semi-natuurlijke karper populaties met 95% verwilderde schubkarper naar bescheiden karperbestanden met een schitterende bovenlaag van grote verwilderde schubkarpers en dankzij onze SKP’s groot gegroeide spiegelkarpers van allerlei bloedlijnen. Genieten voor de liefhebbers maar ook een flinke uitdaging voor karpervissers.

Als BVK vinden wij het een groot goed dat karpervissers zelf invloed hebben en blijven houden op het uitzetbeheer- en beleid. In het artikel wordt duidelijk gemaakt dat daarvoor een goed lopende SKP-monitoring ons inziens onontbeerlijk is. Daarvoor zijn en blijven karpervissers op wat voor manier ook nodig!

Bij het oorspronkelijke artikel zijn wat onderschriften en afbeeldingen weggevallen.

 Lees hier het volledige artikel.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail