De Karper – De KSN

De Karper verschijnt drie maal per jaar. Alle artikelen worden door de leden zelf geschreven en door de eigen redactie geredigeerd. Met elke keer weer zo’n 80 pagina’s boordevol kennis, informatie, foto’s, actualiteiten en nog veel meer. Ook de BVK heeft hier een eigen rubriek genaamd de BVK-kraam. Hier onder vind u de artikelen uit De Karper welke in het verleden gepubliceerd zijn.


De Karper 106 – Vinkeveense plassen: petitie of uitzetplan?

Voor onze rubriek de BVK-kraam in het magazine De Karper van De KSN schreven Robert Paul Naeff en Joris Weitjens een tijdje geleden een artikel over het karperbeheer op Vinkeveense plassen/polder Wilnis. We hebben dit stuk ook onder de aandacht gebracht bij visrechthebbenden en waterbeheerders. En hoewel er overwegend met instemming op werd gereageerd ligt er nog (steeds) geen karperbeheerplan voor dit prachtige watersysteem.

De plassen hebben nu nog een uitnemend karperbestand maar dat is nog steeds voor een groot deel gebaseerd op uitzettingen uit de jaren 1960 tot en met 1990. Karpers hebben niet het eeuwige leven!

Het zou toch prachtig zijn als een verantwoord uitzetplan dit watersysteem aantrekkelijk houdt voor karpervissers.

Karpervissers zelf kunnen daarin wel degelijk wat betekenen. Alleen op grond van veel meldingen kunnen gedegen conclusies worden getrokken over omvang en samenstelling van het karperbestand. Dus melden die spiegelkarpers! De matching/SKP-monitoring van het Vinkeveense plassen gebied wordt al jaren op succesvolle wijze gedaan door Mike Molleman. Mike is aangesloten bij de Matching Community. Je kunt je meldingen uit Vinkeveen dus ook prima via onze webapp doen.

Lees het complete artikel hier

FacebooktwittermailFacebooktwittermail