Marcel Merk

Als ik in de spiegel kijk zie ik een trotse vader van twee dochters. Ik woon samen met mijn kinderen en mijn vrouw Marjolein in Lelystad. Ik ben geboren in 1972 te Amsterdam, maar samen met mijn ouders in 1975 naar Lelystad verhuisd. Al iets meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in de automatisering en heb dat gedaan bij diverse organisaties van klein tot groot.

Marcel MerkSinds eind 2010 ben ik me langzaam meer actief gaan inzetten voor de hengelsport en hebben we met een groep enthousiaste karpervissers uit Lelystad een karpercommissie gevormd. Ben nu vooral druk met het organiseren van wedstrijden en het in goede banen leiden van meerder Spiegelkarperprojecten die wij onder onze hoede hebben. Naast mijn werkzaamheden bij de hengel- sportvereniging heb ik me ook actief bezig gehouden binnen het VBC (VisstandBeheerCommissie), tevens organiseer ik wedstrijden samen met de federatie MidWestNederland. waar ik ook zitting heb in de federatieve karpercommissie.

Gezien de gezinsuitbreiding  bleef er natuurlijk niet zoveel tijd over om lange sessies te draaien maar ik heb daarentegen mijn oude passie weer teruggevonden en belaag onze vriend de karper weer volop met de pen of als de situatie het toelaat aan de oppervlakte. Gelukkig is daar alle gelegenheid voor in de karperrijke Flevopolder. Het gevoel dat je iedere keer overvalt als je vanuit je ooghoeken de rietstengels iets ziet wijken en het water langzaam begint te deinen… Als het pennetje dan lichtjes begint te dansen dan…

Toen mij gevraagd werd of ik wilde meewerken aan de BVK en meer concreet om de website op te zetten heb ik niet lang hoeven na te denken. Mooie, gevarieerde karperbestanden in met name open watersystemen zijn geen vanzelfsprekendheid. De veranderingen die nu plaatsvinden binnen het eco-systeem zullen een grote impact hebben. Beperkte voorplanting van de karper en gevaren als economische benutting maken het nodig dat we alert blijven en onze invloed laten gelden. Doordat de BVK terugmeldgegevens van diverse Spiegelkarperprojecten analyseert komen we beslagen ten ijs en kunnen we met kennis van zaken opereren. Bijvoorbeeld nauwe banden onderhouden met kwekers met als eindpunt mooie kweekkarpers welke hopelijk, net als met de oude zeer gewaardeerde bestanden in Nederland en Vlaanderen, tot mooie herinneringen van karpervissers zullen uitgroeien.

Help ons de belangen van de karper en daarmee die van jezelf als karpervisser te beschermen en word lid van de BVK.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail