Inventarisatie SKP – 2015

Het ideaal van de BVK is een landelijk (zowel Nederland als België) dekkend netwerk van monitorende SKP’en in open en semi-open watersystemen. Wij werken momenteel aan een inventarisatie van alle SKP’en in Nederland en België. Doel; het in kaart brengen (letterlijk dan) van alle open wateren waar ooit projectspiegels zijn uitgezet.

Want zou het niet mooi zijn als we met een druk op de knop kunnen zien waar in de lage landen op de grotere open wateren karperuitzetprojecten zijn (geweest)?  Het kan een stimulans zijn voor karpervissers en anderen om ook aan de slag te gaan met een karperproject, maar het is bijvoorbeeld ook handig voor karpervissers die wil weten waar projectspiegels rondzwemmen.

Om dit initiatief vorm te geven hebben we van bestaande SKP’en informatie nodig over de wateren/plekken waar ze wat en hoeveel hebben uitgezet. Onlangs verstuurden we aan verschillende project- coördinatoren een inventarisatieformulier. Op basis daarvan kunnen we een digitale waterkaart maken. Sinds kort kun je dat formulier ook hier online invullen en aanvullen. Hoe eerder we de informatie hebben des te eerder kunnen we aan de slag. Een niet al te grote moeite voor een hopelijk groot plezier.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail