Opinie – Robert Paul Naeff – Karper zakken

Voor onze rubriek ‘opinie’ schreef Robert Paul Naeff een stuk over karpers zakken. Aanleiding was een foto die we bij de BVK binnenkregen van een spiegelkarper met een afgebroken bovenste staartlob.

Dat hoeft niet meteen het gevolg te zijn van het zakken van een karper, maar het risico van langdurig bewaren van karper is aanzienlijk. Robert Paul beschrijft niet alleen de geschiedenis van ‘de bewaarzak’, maar laat ook heel beeldend zien wat zo’n verblijf in een bewaarzak betekent voor een karper.

Hij spaart ons karpervissers niet zoals in deze passage: “We hoeven elkaar geen sprookjes te vertellen. Wij zijn altijd weer blij als de vis na dit geworstel in de ochtend min of meer onbeschadigd wordt teruggezet. Een eventueel achtergebleven schub of plasje bloed wordt meestal heimelijk en met een blos op de kaken weggeveegd…”

Lees en oordeel zelf of zo’n bewaarzak nog wel van deze tijd is.

Bij de BVK houden we van goed onderbouwde kritische geluiden, waarbij niet alleen maar één kant op wordt gewezen. Maak jij je ook zorgen over iets dat karperbeheer over karperwelzijn betreft ? Zet die opinie eens bondig (tussen 500 en 2000 woorden) op papier (nou ja, op je scherm) en stuur het ons toe.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail