Jaargang 2017

 

Nieuwsbrief #14 – 2017

Deze uitgave staat vooral in het teken van wat in deze NB wordt genoemd: de SKP-crisis. Dan hebben we het niet over de organisatie van uitzetten en fotograferen. Dat gebeurt in de regel met veel animo en gedisciplineerd. De crisis zit ‘m in de gebrekkige monitoring die steeds meer grote SKP’s kenmerkt. Met name als gevolg van het massaal uitzetten van zwak beschubde spiegels raken de al of niet aangewezen ‘matchers’ van dienst het spoor snel bijster en geven de pijp aan Maarten. Doodzonde, vinden wij bij de BVK. Wij ‘leven’ juist van het volgen van de karper nadat ze zijn uitgezet!

We krijgen bijval uit onverwachte hoek. Sportvisserij Nederland ziet de waarde in van SKP-monitoring. Zij zien dat SKP-monitoring een antwoord kan zijn op waterbeheerders die argwanend staan tegenover karperuitzettingen in open water.

Sportvisserij Nederland wil ons helpen bij het bestrijden van de crisis en dat heeft geleid tot een projectgroep met vertegenwoordigers van De KSN. Sportvisserij Nederland en uiteraard onze BVK. Lees in deze NB meer over de bijzondere bijeenkomst van SKP-coördinatoren in Bilthoven en de eerste concrete stappen op weg naar SKP-monitoring 2.0.

Uiteraard ook weer de nodige fraaie (vroege) meldingen in verschillende rubrieken met als toetje nog even aandacht voor de SKP-knuffel: De Vluchteling.

Nieuwsbrief #15 – 2017

Binnenkort

Voor het bekijken van de elektronische versie van de Nieuwsbrief heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt u hier downloaden.

Adobe Reader

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail