Privacy Statement

1.    Algemeen

De Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer (voortaan afgekort als BVK) hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om je privacy – als lid van de BVK – te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De BVK houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook gekend als GDPR).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
  • vragen om je uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van je persoonsgegevens;
  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen;
  • op de hoogte zijn van je rechten als betrokken persoon omtrent je persoonsgegevens, je hierop willen attent maken en deze willen

 Als BVK zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

BVK

  privacy@karperbeheer.nl

 

2.      Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

Je persoonsgegevens worden door de BVK verwerkt en opgeslagen ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

  • Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van de BVK (ALV, terugmeldweekend, …)
  • Het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen. (gerechtvaardigd belang)
  • Het verwerken van vangstgegevens in kader van SKP-monitoring (specifiek; naam vanger)

3.      Welke gegevens verwerken we?

Wij kunnen  de volgende persoonsgegevens van je vragen, opslaan, verzamelen en verwerken;

  • Identificatiegegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mail
  • Persoonlijke kenmerken : geslacht, geboortedatum, nationaliteit

4.      Wie verwerkt de gegevens?

De gegevens worden verwerkt door volgende personen;

  • Bestuursleden van de BVK
  • Vrijwilligers van de BVK (projectverantwoordelijken, vrijwilligers van The Matching Community, …); naamgegevens en mailadres.

5.      Bewaartermijn

De BVK bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

6.      Beveiliging van de gegevens

Volgende passende technische en organisatorische maatregelen zijn genomen om persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking:

  • Alle personen die namens de BVK van je gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

7.      Je rechten omtrent je gegevens

Je hebt recht op inzage, kopie, aanpassing of het wissen van de persoonsgegevens die wij ontvangen hebben.  Via het eerder vermeld adres (punt 1, algemeen) kun je hier ons hiervoor contacteren.

Tevens kunt je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers.

Ook heb je het recht om de verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jezelf of in jouw opdracht direct aan een andere partij. Wij kunnen je vragen om je te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

8.      Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van je persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen.

Je hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA):

Voor Nederland;

Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV  Den Haag

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Voor België;

Drukpersstraat 35

1000 Brussel

https:// www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

9.      Wijziging privacyverklaring

De BVK kan de privacyverklaring steeds wijzigen.  De laatste wijziging gebeurde op 25 mei 2018.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail